Cannondale-Drapac heeft dinsdag Tom-Jelte Slagter opgenomen in de selectie voor de Ronde van Italië, die vrijdag van start gaat op Sardinië.

Het wordt voor de 27-jarige Slagter zijn vierde Giro, nadat hij 2011, 2012 en 2015 ook al aan de start stond. Zijn beste prestatie was vijf jaar geleden de dertigste plaats in het eindklassement.

De selectie Cannondale bestaat verder uit de Amerikanen Joe Dombrowski en Alex Howes, de Italianen Davide Formolo en Davide Villella, de Brit Hugh Carthy, de Sloveen Kristijan Koren, de Fransman Pierre Rolland en de Canadees Michael Woods.

Alle negen renners mogen van ploegleider Charles Wegelius vrijuit koersen. De Amerikaanse ploeg heeft geen uitgesproken kopman en gaat dan ook niet voor het algemeen klassement, maar mikt op een of meerdere dagzeges.

"De renners mogen proberen hun limiet op te zoeken. Ze hoeven niet defensief te rijden of bang te zijn om tijd te verliezen", zei Wegelius bij de bekendmaking van de selectie.

Nibali

De eerste etappe van de honderdste Giro is vrijdag een vlakke rit over 206 kilometer. De ronde eindigt op zondag 28 mei met een tijdrit van Monza naar Milaan. 

In 2016 ging de eindzege naar Vincenzo Nibali, die in de laatste dagen profiteerde van een valpartij van rozetruidrager Steven Kruijswijk. De Nederlander, die uiteindelijk vierde werd in het eindklassement, geldt ook dit jaar als de voornaamste troef van Lotto-Jumbo.