De racistische uitlatingen van Gianni Moscon aan het adres van Kevin Reza krijgen een staartje. De internationale wielerunie UCI kondigde zondag tegenover Cyclingnews een onderzoek aan.

Eerder liet Team Sky, de werkgever van Moscon, al weten gepaste maatregelen te nemen tegen de Italiaan.

Reza kwam vrijdag na de derde etappe van de Ronde van Romandië verhaal halen bij Moscon. De sprinter van FDJ was zichtbaar kwaad op de Italiaan. Sebastien Reichenbach liet weten dat zijn ploeggenoot Reza racistisch was beledigd.

"De UCI verwacht dat iedereen in de wielersport respectvol omgaat met ethiek en gedrag", aldus de wielerunie in een verklaring. "Racisme heeft geen plaats in het wielrennen of in welke sport dan ook. Een dergelijke zaak wordt onderzocht en waar nodig bestraft."

In een tweet van Team Sky waarin de equipe vrijdag de dagzege van Elia Viviani vierde, was op de achtergrond te zien hoe Reza ruziede met Moscon.

Zes maanden

Voor zijn racistische uitlatingen kan de UCI Moscon voor zes maanden schorsen. Ploegleider Nicolas Portal van Team Sky wilde niet vertellen welke maatregelen Sky gaat nemen tegen de Italiaan.

De Britse ploeg liet zaterdag weten dat Moscon inmiddels excuses heeft gemaakt aan Reza. De 28-jarige Fransman Reza zou de verontschuldigingen van de Italiaan hebben geaccepteerd.