Stefan Küng heeft donderdag de tweede etappe van de ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 23-jarige Zwitser toonde zich de beste na 136,5 kilometer koers van Aigle naar Bulle.

Küng boekte zijn tweede ritzege in de Ronde van Romandië. Zijn ritoverwinning in 2015 was de laatste individuele zege voor de BMC-renner, die in dat jaar ook de Volta Limburg Classic op zijn naam schreef.

De rit zou beginnen in Champéry. Vanwege de weersomstandigheden werd de startplek echter verplaatst naar Aigle, waardoor de etappe bijna dertig kilometer korter was dan gepland.

Kwartet

Een kopgroep van vier man, bestaande uit de Belgen Sander Armée en Frederik Veuchelen, Anrej Grivko en Küng, ontsnapte vroeg in de koude etappe uit het peloton.

Het peloton zette de achtervolging te laat in om Küng en medevluchter Grivko in te halen. De Zwitser ging 400 meter van de streep de sprint aan en bleef Astana-renner Grivko voor.

Wilde Kelderman eindigde als beste Nederlander op de twaalfde plaats. 

In de top van het algemeen klassement verandert er weinig. Fabio Felline behoudt zijn leiderstrui met een kleine voorsprong op zijn naaste belagers.