Michael Albasini heeft woensdag de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 36-jarige Zwitser toonde zich de sterkste na 173,3 kilometer koers van Aigle naar Champery.

Albasini kwam als eerste over de streep na een massasprint. De aankomst was bergop na een rit die al vier beklimmingen telde.

Voor Albasini, die Diego Ulissi en Jesus Herrada nipt achter zich liet, is het de zevende keer in zijn loopbaan en het vierde jaar op rij dat hij een rit in de Ronde van Romandië wint.

De renner van Orica-Scott won dit jaar in de Ronde van Baskenland de tweede etappe.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander met de zevende plek. Chris Froome werd vijfde. Fabio Fellini, die dinsdag de proloog won, finishte als dertiende en behoudt zijn leiderstrui.

Minnaard

Marco Minnaard van Wanty-Groupe Gobert zat met nog vijf andere renners in de vlucht van de dag. De 28-jarige Nederlander moest echter zo'n vijftien kilometer voor de finish lossen uit de kopgroep.

Sander Armeé en Mekseb Debesay hielden het iets langer vol, maar werden zeven kilometer voor de meet alsnog ingerekend door het peloton.

Robert Gesink plaatste vlak daarna een aanval en kreeg vijf andere renners uit het peloton met zich mee, maar de renner van Lotto-Jumbo zag zijn vlucht geen succes hebben. 

Een grote groep sprintte uiteindelijk om de zege in Champery, waar Albasini de favorieten voor het klassement aftroefde en aan het langste eind trok. Gesink werd uiteindelijk dertigste. 

De tweede etappe van de Ronde van Romandië gaat donderdag van Champéry naar Bulle over 160,7 kilometer. De relatief vlakke rit lijkt vooral geschikt voor de sprinters.