De Franse wielrenner Yoann Offredo heeft een klacht ingediend bij de politie nadat hij maandag bij een trainingsritje werd aangevallen door een bestuurder van een auto en diens passagier.

"De politie is tussenbeide gekomen", zegt Offredo dinsdag op de site van zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert. "Een dossier werd geopend en een klacht neergelegd."

De 30-jarige renner was maandag samen met twee collega's aan het trainen in de Chevreuse-vallei even buiten Parijs toen een auto "rakelings" langs het trio reed.

"Plots remde de bestuurder met de bedoeling om ons te doen vallen. Ik wilde verhaal gaan halen bij de bestuurder, maar hij was klaar om met een snijmes uit de auto te stappen", verhaalt Offredo.

"In een reflex heb ik de deur geblokkeerd. Toen stapte de passagier uit de auto en pakte een honkbalknuppel uit de kofferbak. Daarmee sloeg hij me en erna gaf hij nog een kopstoot."

Verwondingen

Offredo zette maandagavond al foto's van zijn verwondingen op Facebook. Hij heeft pijn aan zijn neus en aan een rib en liep daarnaast verschillende kneuzingen op. "Ik moet nog langs het ziekenhuis gaan om de opgelopen schade te laten vaststellen."

"Ik ben vooral geschokt. Ik fiets nu al vijftien jaar en zoiets heb ik nooit meegemaakt. Verbale agressie komt vaak voor, maar bij de meesten stopt het daar."

Volgens Wanty-Groupe Gobert, dat spreekt van "zinloos geweld", kan Offredo hoogstwaarschijnlijk zoals gepland tussen 9 en 14 mei meedoen aan de Vierdaagse van Duinkerke.