Lotto-Jumbo verschijnt zondag met de Nederlanders Steven Lammertink, Bert-Jan Lindeman, Bram Tankink en Antwan Tolhoek in de achtkoppige ploeg aan de start in de 103e editie van Luik-Bastenaken-Luik.

De formatie wordt in de voorjaarsklassieker gecompleteerd door de Italiaan Enrico Battaglin, de Duitser Paul Martens, de Belg Floris De Tier en de Amerikaan Alexey Vermeulen.

De prestaties van Lotto-Jumbo in de voorjaarsklassiekers vallen tegen. De vijfde plaats van Lindeman in de Brabantse Pijl was tot dusver het beste resultaat van de Nederlandse ploeg.

Lars Boom, die niet van start gaat in Luik, kon ook geen indruk maken. De van Astana teruggekeerde specialist kende als beste prestatie een 79e plaats in Dwars door Vlaanderen.

Gerts

Bij BMC is Floris Gerts geselecteerd voor de laatste grote voorjaarsklassieker. Eerder deze week maakte de ploeg al bekend dat olympisch kampioen Greg Van Avermaet, dit jaar winnaar van Gent-Wevelgem, de E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix, zal starten in Luik.

In de formatie van BMC zitten naast Van Avermaet en Gerts verder onder anderen voormalig olympisch kampioen Samuel Sanchez en Dylan Teuns, die woensdag als derde eindigde in de Waalse Pijl.

In Luik-Bastenaken-Luik, de laatste grote voorjaarsklassieker, wacht de renners zoals gebruikelijk weer een pittig parcours. 'La Doyenne' gaat dit jaar over 258 kilometer, waarin tien beklimmingen zijn opgenomen.

Vorig jaar schreef Wout Poels van Team Sky de klassieker als eerste Nederlander sinds Adrie van der Poel in 1988 op zijn naam. Poels moet de koers dit jaar aan zich voorbij laten gaan wegens een knieblessure.