Robert Gesink keerde maandag pas terug van een hoogtestage in Andorra. Twee dagen later werd hij vijftiende in de Waalse Pijl, een koers die eigenlijk niet in zijn agenda stond.

"Het ging op zich wel oké, niet super. Ik zat er redelijk bij", keek hij woensdag terug op de Belgische klassieker. "Ik voelde me goed vandaag, maar de Muur van Huy liegt niet."

Aan de voet van de Muur van Huy zat de 30-jarige renner van Lotto-Jumbo nog te ver naar achteren. "Normaal ben ik er wel goed in, maar vandaag ging dat positioneren niet zoals het hoort

"Voor de Muur zat ik nog in het wiel van de juiste mannen, maar dan wordt het opeens net een wasmachine."

Gesink won op de steile klim nog wel de nodige plaatsen en bereikte acht seconden na winnaar Alejandro Valverde de finish. "Ik ben dan een echt diesel. Terwijl anderen erdoor zakken, kom ik juist op gang."

Valverde wint Waalse Pijl

Romandië

Gesink trainde vijftien dagen op hoogte, niet ver van zijn woonplaats Girona. De Waalse Pijl was even een tussendoortje, de eerste doelen zijn de Rondes van Romandië en Californië.

"We hebben deze koers later toegevoegd aan mijn planning. Na mijn trainingen in Andorra was dit ideaal met het oog op de Ronde van Romandië, die volgende week dinsdag van start gaat."

"Ik ga naar Romandië met hetzelfde plan als straks in de Tour: proberen een rit te winnen."