Lotto-Jumbo gaat zondag met vijf Nederlanders van start in de Amstel Gold Race, waar de Nederlandse ploeg een nieuwe gooi doet naar succes in de voorjaarsklassiekers.

Lars Boom, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen, Bram Tankink en Antwan Tolhoek verschijnen aan de start in Maastricht. De ploeg bestaat verder uit de Italiaan Enrico Battaglin, de Spanjaard Juan José Lobato en de Duitser Paul Martens.

Lotto-Jumbo eindigde tot dusver nog niet op het podium in de voorjaarsklassiekers. Specialist Boom, die overkwam van Astana, moest het veelal doen met een bijrol.

De Nederlandse WorldTour-ploeg liet zich woensdag wel van voren zien in de Brabantse Pijl. Lindeman eindigde toen als vijfde, terwijl ook Martens, Lobato en Tolhoek voorin zaten. Roosen is weer fit nadat hij zondag tijdens Parijs-Roubaix een polsblessure opliep.

Het was al bekend dat Robert Gesink de Amstel Gold Race dit jaar niet rijdt. De Varssevelder verschijnt woensdag wel aan de start in de Waalse Pijl.

Cauberg

De finish van de Amstel Gold Race ligt dit jaar niet vlak na de Cauberg. De steile klim bij Valkenburg is op 19 kilometer van de eindstreep. Met die wijziging hoopt de organisatie dat de koers spannender wordt.

De laatste Nederlandse winnaar van de Amstel Gold Race was Erik Dekker in 2001. Vorig jaar ging de zege naar de Italiaan Enrico Gasparotto.