Wout Poels hoopt eind deze maand in de Ronde van Romandië zijn rentree te kunnen maken. De Nederlandse renner van Team Sky staat al enige tijd aan de kant vanwege een knieblessure.

Poels miste in maart door zijn kwetsuur Parijs-Nice en vrijdag kwam via zijn eigen website al naar buiten dat hij ook zijn de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik - de koers die hij vorig won - aan zich voorbij moet laten gaan.

"Ik heb vandaag goed getraind. Ik hoop dat ik deze week zo door kan gaan en dan kan ik misschien starten in Romandië om wat ritme op te doen en de ploeg te steunen", aldus de 29-jarige Poels op de site van Team Sky.

"Het zou super zijn als ik weer echt mee kan doen. Daarna staat een trainingskamp op hoogte op het programma als voorbereiding op de Tour. Ik denk dat de ploeg graag wil dat ik naar Frankrijk ga. Ik ga er hard voor werken om dat te halen en daar Chris Froome bij te staan."

Poels wil naast de Tour wellicht ook de Vuelta rijden. "Het is zwaar, maar omdat ik nu extra rust heb gehad, kan ik misschien toch voor de Vuelta gaan.''

De Ronde van Romandië, een World Tour-koers in Zwitserland, wordt gehouden van 25 tot en met 30 april.

Alaphilippe

Julian Alaphilippe kan kan deze en volgende week ook niet in actie komen bij de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De Franse coureur van Quick-Step Floors heeft te veel last van de knieblessure die hij vorige week opliep door zijn val in de Ronde van Baskenland.

De nummer drie van Milaan-San Remo baalt dat zijn voorjaar nu al voorbij is. "Ik ben erg teleurgesteld dat ik in de komende klassiekers niet kan starten", schrijft Alaphilippe op Instagram.

"Ik heb sinds die val in het Baskenland last aan mijn knie en moet dus een rustperiode van onbepaalde duur inlassen. Mijn voorjaar eindigt hierbij al."