De Italiaan Andrea Guardini, één van de renners die zondag opgaf in Parijs-Roubaix, vestigde op een bijzondere manier de aandacht op zich. De coureur van UAE Team Emirates reed nadat hij was uitgevallen via de snelweg naar de finish.

Guardini, die werd opgemerkt door een fan, werd vervolgens door de Franse politie van de weg gehaald. De 27-jarige Italiaan was zich van geen kwaad bewust.

"Ze hadden mij gezegd dat ik de kortste weg moest nemen en ik heb dat nogal letterlijk genomen. Ik zou er veertig minuten voor het peloton zijn en kan de kasseien vermijden", zei Guardini volgens Sporza.

"Gelukkig kwam de politie me oppikken. Ze namen me met mijn fiets mee naar het politiebureau. Ze waren heel vriendelijk. We hebben uiteindelijk nog samen naar het eind van de wedstrijd gekeken."

Voormalig Astana-renner Guardini was opgelucht dat zijn actie geen verdere gevolgen heeft. "Dit zal gelukkig niet op mijn strafblad komen. We hebben allemaal eens goed gelachen en nu heb ik een goed verhaal om te vertellen na mijn carrière."

Van Avermaet

Parijs-Roubaix werd gewonnen door topfavoriet Greg Van Avermaet. De in bloedvorm verkerende olympisch kampioen bleef Zdenek Stybar (tweede) en Sebastian Langeveld (derde) voor in de 'Hel van het Noorden'.

Viervoudig winnaar Tom Boonen liep in zijn laatste profkoers de winst mis. De 36-jarige Belg van Quick-Step Floors moest genoegen nemen met een dertiende plaats.