Wout Poels komt door een knieblessure niet in actie tijdens de heuvelklassiekers. Daardoor kan de Limburger zijn titel in Luik-Bastenaken-Luik niet verdedigen.

Poels liep zijn blessure medio februari op tijdens de Ruta del Sol. Begin maart meldde de renner dat hij zich met "een lichte knieblessure" afmeldde voor Parijs-Nice. Later moest hij ook de Ronde van Catalonië aan zich voorbij laten gaan. 

De kwetsuur blijkt ernstiger dan aanvankelijk gedacht. Poels is nog niet fit genoeg om deze maand van start te gaan in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

"Wout traint op dit moment overigens weer volop. Wanneer hij weer in de koers zit, is nog niet bekend", zo meldt de website van Poels. Deelname aan de Tour de France in juli lijkt vooralsnog niet in gevaar voor de renner van Team Sky. Poels geldt daar als een van de belangrijkste knechten van titelverdediger Chris Froome.

Grootste succes

De 29-jarige Poels boekte vorig jaar het grootste succes in zijn carrière door Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. Hij versloeg zijn medevluchters Michael Albasini, Rui Costa en Samuel Sanchez in de eindsprint.

In de Waalse Pijl eindigde Poels vorig jaar net naast het podium door als vierde te finishen. In de Amstel Gold Race werd hij slechts 41e.

In het voorjaar van 2016 won Poels ook twee etappes en het eindklassement in de Ronde van Valencia en een rit in de Ronde van Catalonië.