Lotto-Jumbo start zondag met vier Nederlanders aan Parijs-Roubaix: Lars Boom, Jos van Emden, Dylan Groenewegen en Twan Castelijns.

De Belgen Gijs van Hoecke en Maarten Wynants, de Duitser Robert Wagner en de Noor Amund Gröndahl Jansen completeren de selectie voor de 'Hel van het Noorden', meldt Lotto-Jumbo donderdag.

Van Emden, die in 2014 bij zijn laatste deelname aan de kasseienklassieker achttiende werd, is voldoende hersteld van zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen van afgelopen zondag. Door pijn aan zijn ribben sloeg hij woensdag de Scheldeprijs nog over.

Groenewegen zal zijn debuut maken in Parijs-Roubaix. De 23-jarige Nederlands kampioen gaat vooral naar Frankrijk om ervaring op te doen.

Boom is op papier de kopman van de enige Nederlandse World Tour-formatie. De Brabander, die in 2012 (zesde) en 2014 (vierde) in de top tien eindigde in Roubaix, kent net als zijn ploeg een zeer moeizaam voorjaar. Zijn beste resultaat is een 79e plek in Dwars door Vlaanderen.

Castelijns, die zondag ook al meedeed in de Ronde van Vlaanderen, is de vervanger van Timo Roosen. De Nederlander ging onderuit in de Scheldeprijs en heeft te veel last van zijn pols om over drie dagen alweer op de fiets te stappen.

Cannondale

Cannondale-Drapac maakte donderdag een selectie met drie Nederlanders bekend. Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld zijn bij afwezigheid van de geblesseerde Sep Vanmarcke de beschermde renners bij de Amerikaanse ploeg, terwijl sprinter Wouter Wippert op het laatste moment is opgeroepen als vervanger van Taylor Phinney.

De Australiër Will Clarke, de Nieuw-Zeelanders Paddy Bevin en Tom Scully, de Ier Ryan Mullen en de Belg Tom Van Asbroeck completeren de ploeg voor Parijs-Roubaix.

"We hebben vorige week in de Ronde van Vlaanderen bewezen dat we het goed kunnen doen, ondanks de afwezigheid van Sep", doelt ploegleider Ken Vanmarcke op de vierde plaats van Van Baarle in 'Vlaanderens Mooiste'.

"Roubaix ligt Dylan misschien nog wel beter. Hetzelfde geldt voor Sebastian. Hij heeft zoveel ervaring en is heel goed in vorm."

Parijs-Roubaix is ruim 257 kilometer lang en begint zondag om 11.05 uur. De finish word verwacht rond 17.15 uur. Vorig jaar ging de zege naar de Australiër Matthew Hayman.