De Eneco Tour heet vanaf dit seizoen de BinckBank Tour. BinckBank, een online beleggingsbank, maakte woensdag bekend dat het zich de komende vijf jaar als hoofdsponsor aan de meerdaagse WorldTour-wedstrijd door Nederland en België heeft verbonden.

De zevendaagse etappekoers begint dit jaar op maandag 7 augustus in Breda en de laatste rit eindigt op zondag 13 augustus in het Belgische Geraardsbergen.

De editie van 2017 heeft verder aankomsten in Venray, Leidschendam, Ardooie, Lanaken, Sittard-Geleen en Houffalize.

De eerste editie van de Eneco Tour werd in 2005 verreden, als opvolger van de Ronde van Nederland. De organisatie is in handen van sportmarketingbureau Golazo Sports, dat onder meer ook verantwoordelijk is voor de marathon van Rotterdam.

"We hebben nu een partner die de continuïteit verzekert en waarmee we de wedstrijd nog verder kunnen uitbouwen. Samen willen we de beleving van dit evenement voor alle wielerfans blijven vergroten'', aldus directeur Bob Verbeeck.

Vorig jaar pakte Niki Terpstra de overwinning in het eindklassement. Hij was na Lars Boom in 2012 de tweede Nederlander die de Eneco Tour won. Tim Wellens (2014 en 2015) is de enige Belg die ooit de sterkste was.