De kans is groot dat Philippe Gilbert, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen, zondag ontbreekt in Parijs-Roubaix. Teambaas Patrick Lefevere van Quick-Step denkt dat Gilbert weinig te zoeken heeft in de 'Hel van het Noorden'.

"Ik zie Philippe liever in de Brabantse Pijl en de Ardennen-klassiekers'', zegt Lefevere dinsdag in Belgische media.

Gilbert reed Parijs-Roubaix pas één keer. Tien jaar geleden eindigde hij als 52e. De 34-jarige Waal hield zondag na zijn eerste zege in de Ronde van Vlaanderen de mogelijkheid open dat hij zondag aan de start staat van de kasseienklassieker.

Tom Boonen neemt in 'Roubaix' afscheid als wielrenner en Gilbert zou zijn ploegmaat graag willen helpen aan zijn vijfde zege in de Franse klassieker.

"Ik snap wel dat 'Phil' in de afscheidskoers van Tom iets wil terugdoen voor hem, maar ik bekijk het liever op langere termijn. We moeten naar het totaalplaatje kijken'', aldus Lefevere, die dinsdag met al zijn ploegleiders gaat vergaderen over de samenstelling van de ploeg voor zondag.

Duidelijk is wel dat Boonen in zijn afscheidskoers als kopman start. "Maar een van de zeven andere renners mag ook winnen van mij", stelt Lefevere. "Onze laatste zege dateert immers al van 2014 met Niki Terpstra."

Gilbert wint Ronde van Vlaanderen na indrukwekkende solo van 60 kilometer
Gilbert wint Ronde van Vlaanderen na indrukwekkende solo van 60 kilometer