Alexander Kristoff heeft woensdag de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. Hij won na een rit van 192 kilometer tussen Zottegem en Koksijde de eindsprint van een kopgroep van meer dan twintig renners.

De 29-jarige Noor van Katusha troefde de Belg Edward Theuns en de Duitser Marcel Kittel af in een sprint.

Philippe Gilbert, dinsdag winnaar van de eerste etappe, blijft koploper in het algemeen klassement. De 31-jarige Belg van Quick-Step Floors pakte woensdag nog zes extra seconden bij de tussensprints en heeft nu een voorsprong van vijftig seconden op Matthias Brändle.

Het verschil met de nummer drie, Kristoff, bedraagt 1 minuut en 7 seconden. Nederlander Pim Ligthart van Team Roompot is de beste Nederlander. Hij staat op de vijfde plaats op 1 minuut en 15 seconden.

De Driedaagse De Panne gaat donderdag verder met een ochtendrit over 118 kilometer. Later op de dag eindigt de meerdaagse koers met een individuele tijdrit van veertien kilometer in De Panne.

Waaier

De etappe werd gekleurd door een vlucht van tien renners. Lawrence Naesen, Ben Perry, Jevgeni Sjaloenov, Stef Van Zummeren, Conor Dunne, Robby Cobbaert, Brian Van Goethem, Mark McNally, Piet Allegaert en Björn Tore Hoem reden lang in beeld. Later sloten Nederlander Pim Ligthart en Alex Kirsch bij de tien koplopers aan.

Door de harde wind viel vervolgens het peloton uiteen in waaiers. Meer renners kregen aansluiting bij de kopgroep, die in de laatste kilometers 22 man groot was.

In de kopgroep zaten onder andere Kittel, Gilbert en Kristoff, die zich opmaakten voor de sprint. Kristoff was uiteindelijk de snelste en boekte zo zijn zevende ritzege ooit in De Panne. Coen Vermeltfoort van Team Roompot kwam achter hem als beste Nederlander over de finish. Hij werd achtste.