Het Colombiaanse Manzana-Postobon heeft maandag goed nieuws gekregen. De procontinentale wielerploeg van de Nederlander Jetse Bol heeft een van de vier wildcards ontvangen voor de Ronde van Spanje.

"Deze jongen rent even een rondje door de kamer! We gaan naar de Vuelta'', twittert de 27-jarige Bol, die enkele jaren voor Rabobank en de opvolgers Blanco en Belkin reed.

De Noord-Hollander, afgelopen week met zijn ploeg actief in de Ronde van Catalonië, reed daarna twee jaar bij De Rijke. Dit jaar zette hij weer een stapje omhoog door te tekenen bij Manzana-Postobon, een ploeg die op het op één na hoogste niveau uitkomt.

De andere drie wildcards voor de Vuelta gingen naar het Franse Cofidis, het Spaanse Caja Rural-Seguros en het Ierse Aqua Blue Sport. Voor die laatste ploeg rijden de Nederlanders Peter Koning en Michel Kreder.

De keuze van de organisatie betekent dat Team Roompot - Nederlandse Loterij ook dit jaar geen grote ronde rijdt. Alle achttien World Tour-ploegen zijn sowieso verzekerd van deelname.

De Ronde van Spanje begint op 19 augustus met een ploegentijdrit in de Franse stad Nîmes.