Wielrennen

Tweevoudig winnaar Terpstra aast op record in Dwars door Vlaanderen

Niki Terpstra aast woensdag in Dwars door Vlaanderen op een record. De 32-jarige Noord-Hollander won de Belgische koers al twee keer, in 2012 en 2014, en kan de renner worden met de meeste zeges in de semiklassieker.

Terpstra behoort nu tot de twaalf coureurs die Dwars door Vlaanderen twee keer op hun naam hebben geschreven, niemand deed het ooit drie keer.

De ruim 203 kilometer lange koers van Roeselare naar Waregem maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de UCI World Tour.

Terpstra staat met een sterke ploeg aan de start. De formatie van Quick-Step Floors bestaat verder uit de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria, Zdenek Stybar uit Tsjechië en de Belgen Philippe Gilbert, Tim Declercq, Dries Devenyns, Iljo Keisse en Yves Lampaert.

Na Dwars door Vlaanderen volgen de E3 Harelbeke (vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag), twee andere grote koersen ter voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen van volgende week zondag.

De Belg Jens Debusschere won Dwars door Vlaanderen vorig jaar door de sprint te winnen van groep van ruim dertig renners.

Tip de redactie