Wielrennen

Teambaas Brailsford denkt niet aan opstappen bij Sky

Dave Brailsford is niet van plan op te stappen als baas van Team Sky. Dat zei de 53-jarige Brit vrijdag voor de start van de derde etappe van Tirreno-Adriatico.

De positie van Brailsford staat onder druk, nu een Britse parlementaire commissie onderzoek doet naar mogelijk dopinggebruik bij de ploeg en de Britse wielerbond.

De teambaas deed schimmig over een bezorgd pakketje met medicijnen in 2011 aan toenmalig kopman Bradley Wiggins. Uiteindelijk beweerde Brailsford zonder schriftelijk bewijs dat het om een niet verboden product (fluimucil) ging.

"Het gaat goed met me en ik heb vertrouwen in de ploeg", zei Brailsford vrijdag tegen Cyclingnews. ''Mijn eerste zorg is dat we zo veel mogelijk koersen winnen. Ik ben alleen teleurgesteld dat renners die nu voor ons rijden te maken krijgen met zaken die in het verleden hebben gespeeld. Waarbij ik niet zeg dat er regels zijn overschreden."

Froome

Een aantal renners, onder wie Geraint Thomas, sprak afgelopen week openlijk steun uit aan de geplaagde teambaas van Sky. Drievoudig Tourwinnaar Chris Froome deed dat overigens niet

"We hebben een goed gesprek gehad", was het enige wat Brailsford daarover kwijt wilde. ''De media doen hun werk, net als de parlementaire commissie. Ik kan alleen maar zeggen dat ik mezelf recht in de spiegel kan aankijken.''

Steven de Jongh sprak eerder deze week nog zijn verwachting uit dat Brailsford, zijn voormalige baas bij wielerploeg Sky, binnenkort op zal stappen.

Lees meer over:
Tip de redactie