De knappe derde plaats in de derde etappe van de Ronde van Abu Dhabi is voor Tom Dumoulin de bevestiging dat het met de vorm wel goed zit.

"Ik ben hier heel erg blij mee. Een derde plek in dit veld is gewoon ontzettend goed", jubelde Dumoulin zaterdag tegenover De Telegraaf.

De Limburgse renner van Sunweb kwam als derde aan op de steile Jebel Hafeet. Hij demarreerde in de slotfase van de rit uit het groepje favorieten, maar slaagde niet in zijn poging het gat naar de koplopers dicht te rijden. Rui Costa kroonde zich tot dagwinnaar door in een sprint à deux Ilnur Zakarin achter zich te houden.

"Ik had ze bijna, maar niet helemaal", zei Dumoulin, die uiteindelijk tien seconden moest toegeven op Costa.

"Ik heb me er in het begin niet mee bemoeid. De favorieten gingen elkaar al gelijk bestoken, maar daarmee hebben ze zichzelf opgeblazen."

Samenvatting derde etappe Ronde van Abu Dhabi
Samenvatting derde etappe Ronde van Abu Dhabi

Ploegmaten

Dumoulin roemde ook zijn ploegmaten. "Ze hebben supergoed gereden voor me. Het viel op een gegeven moment even stil en daar kon ik mooi van profiteren."

De podiumplek in zijn eerste serieuze koers van het jaar gaf de Nederlands kampioen tijdrijden een "erg goed" gevoel.

"Het zegt dat de vorm goed is. Hopelijk kan ik dit doortrekken tot Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Dan hoop ik daar ook weer hoge ogen te gooien."