Wielrennen

Jonge Deen Andersen bezorgt Team Sunweb zege in derde rit Oman

Søren Kragh Andersen heeft donderdag de derde etappe van de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner van Team Sunweb was verrassend de sterkste in de hellende laatste kilometers.

Andersen bleef de Portugees Rui Costa en Belg Ben Hermans voor. Hermans, woensdag winnaar van de tweede etappe, behoudt de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van twee seconden op Costa.

Mike Teunissen was de beste Nederlander op de 65e plaats, op 2 minuten en 28 seconden van zijn ploeggenoot Andersen.

De derde etappe ging van Sultan Qaboos University naar Quriyat over 162 kilometer. De laatste 2,5 kilometer gingen heuvelop.

De Ier Matthew Brammeier, Chun-kai Feng uit Taiwan, de Amerikaan Gavin Mannion, de Japanner Kazushige Kuboki, de Tsjech Frantisek Sisr en Bert Van Lerberghe uit België pakten aan het begin de etappe een voorsprong een minuut of vier, maar met nog vijftien kilometer te gaan werd het zestal teruggepakt.

Het volledige peloton raasde zo op het laatste klimmetje af. Julian Arredondo versnelde als eerste, maar de Colombiaan kreeg niet veel ruimte. Laurens De Plus nam de aanval over, maar de Belg van Quick-Step Floors werd in de laatste hectometers overvleugeld door Andersen, Costa en Hermans.

Deen

De Deen Andersen bezorgde Team Sunweb, de Duitse ploeg met grote Nederlandse invloeden die vorig jaar nog Giant-Alpecin heette, de tweede zege van het jaar. Nikias Arndt won eind januari in Australië de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

De Ronde van Oman duurt nog tot en met zondag. Zaterdag is de koninginnenrit naar de Green Mountain.

Tip de redactie