Cauberg ontbreekt dit jaar in finale Amstel Gold Race

De finish van de Amstel Gold Race ligt dit jaar niet vlak na de Cauberg. De steile klim bij Valkenburg is op 19 kilometer van de eindstreep.

Dat heeft koersdirecteur Leo van Vliet woensdag bekendgemaakt. Met de wijziging hoopt hij dat de Limburgse klassieker spannender wordt.

"Met Roman Kreuziger, Philippe Gilbert, Michal Kwiatkowski en Enrico Gasparotto kende de Amstel Gold Race de afgelopen jaren ook fantastische winnaars. Desondanks was er na afloop steevast de discussie dat de koers te lang op slot zat omdat de Cauberg op 2 kilometer van de streep té bepalend zou zijn. We hopen op een meer open wedstrijd", aldus Van Vliet tegenover de NOS.

"Door de laatste klim van de Cauberg uit ons parcours te halen hopen we op een meer open wedstrijd, waarbij er meer kanshebbers zullen zijn en de aanvallers meer kansen krijgen."

Na de beklimming van de Cauberg rijden de renners nog over de Geulhemmerberg en de Bemelerberg.

Drie lussen

Het parcours blijft verder onveranderd. De koers start op de Markt in Maastricht waarna de renners drie grote lussen door Zuid-Limburg rijden, voor ze aan de finale beginnen. 

De eerste editie van de Amstel Gold Race werd in 1966 verreden. Dit jaar staat de koers op Eerste Paasdag (16 april) op het programma.

Lees meer over:
Tip de redactie