Wielrennen

Belg Hermans schrijft tweede etappe Ronde van Oman op zijn naam

Ben Hermans heeft woensdag de tweede etappe van de Ronde van Oman op zijn naam geschreven.

De Belgische renner van BMC klopte na 175 kilometer in een sprint bergop oud-wereldkampioen Rui Costa (tweede) en Jakob Fuglsang (derde).

Hermans nam tevens de leiderstrui over van Alexander Kristoff, die dinsdag de sterkste was in een massasprint, maar een dag later niet met de besten meedeed.

In het algemeen klassement heeft Hermans nu vier seconden voorsprong op Costa en zes op Fuglsang.

Direct vanuit de start in Nakhal probeerden veel renners, onder wie Roy Curvers, weg te rijden uit het peloton, maar daar slaagde aanvankelijk niemand in.

Mark Christian en Preben Van Hecke kregen uiteindelijk wel een vrijgeleide van het peloton en verzamelden binnen een mum van tijd een voorsprong van bijna acht minuten.

Met nog zeventig kilometer voor de boeg voerde het peloton het tempo op en verdween de voorsprong van Christian en Van Hecke als sneeuw voor de zon. De twee werden op 22 kilometer van de finish dan ook ingerekend.

Spannende finale

In de spannende finale deden Lasse Norman Hansen en Daniel Eaton nog een uiterste poging om een sprint te voorkomen. Het duo fietste ruim een halve minuut voorsprong bij elkaar, maar twee kilometer voor het einde kwam alles weer samen.

In de strijd om de dagzege beschikte Hermans op een oplopende finishstraat in Al Bustan over de snelste sprint. Hij liet Costa en Fuglsang knap achter zich.

"Deze zege had ik niet verwacht", zei de 30-jarige Limburger. "Ik kende deze rit van eerdere deelnames. Ik wist dat het een lastige slotklim was, een inspanning van zo'n vier, vijf minuten. Je moest lang wachten.''

Het was de zesde overwinning in de profloopbaan van Hermans, met de winst in de Brabantse Pijl van 2015 als uitschieter. De Ronde van Oman eindigt zondag, zaterdag is de lastigste rit met aankomst op Green Mountain.

Lees meer over:
Tip de redactie