Mathieu van der Poel heeft zondag zijn tweede veldrit in twee dagen tijd gewonnen. De Nederlands kampioen was de sterkste in Hoogstraten, waar hij opnieuw wereldkampioen Wout van Aert achter zich hield. Sophie de Boer won bij de vrouwen.

De 22-jarige Van der Poel sloeg bij de cross uit de Superprestige in de voorlaatste ronde een gaatje. Van Aert kon net als zijn landgenoot Kevin Pauwels niet volgen.

Van Aert kwam op vijf seconden achterstand nog wel als tweede over de finish, Pauwels eindigde een tiental seconden daar achter als derde.

Zaterdag won Van der Poel in het Belgische Lille ook al. Ook toen wist hij Van Aert, die in zijn eigen woonplaats reed, achter zich te houden. Een week geleden bij het wereldkampioenschap in Luxemburg waren de rollen nog omgedraaid.

Verzuurd

Van der Poel erkende dat het parcours in Hoogstraten zwaar was. "Vooral die lastige loopstrook deed zeer. Ik zakte zo diep weg in die modder dat mijn benen helemaal verzuurd waren toen ik weer op mijn fiets sprong". zei hij bij Sporza.

"Maar dit is wel het soort parcours waar iedereen op zat te wachten. Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik op zo'n rondje niet onder hoef te doen voor de rest."

Voor de Brabander was het zijn negentiende zege van het seizoen. "Ik houd van ronde getallen, dus ik zou graag het seizoen afsluiten met twintig overwinningen. Maar ik mag nu al heel tevreden zijn over mijn seizoen, ook zonder die wereldtitel."

De Boer

Sophie de Boer won de koers bij de vrouwen. De winnares van de wereldbeker hield Britse Helen Wyman en de Belgische Ellen van Loy achter zich. Marianne Vos kwam pas als negende over de meet.

Bij de beloften was kersvers wereldkampioen Joris Nieuwenhuis opnieuw een klasse apart.