Nairo Quintana heeft zondag de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De vijfde en laatste etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Fransman Bryan Coquard.

De sprinter van Direct Energie hield zijn landgenoot Nacer Bouhanni en de Nederlander Coen Vermeltfoort van Roompot-Nederlandse Loterij achter zich.

De slotetappe was fors ingekort tot 50 kilometer vanwege de hevige windvlagen, met name op de onbeschutte wegen buiten Valencia.

Quintana had de vijfdaagse rittenkoers op zaterdag naar zijn hand gezet met de ritwinst bergop in Lucena del Cid. De Colombiaan nam de gele leiderstrui over van Greg van Avermaet, die uiteindelijk als twintigste eindigde.

Wout Poels was de beste Nederlander in het klassement. De renner van Team Sky, vorig jaar nog eindwinnaar, stelde de vierde plek veilig. De Belg Ben Hermans werd tweede, gevolgd door de Italiaan Manuel Senni.

Ster van Bessèges

De Franse wielrenner Lilian Calmejane won de Ster van Bessèges. De 24-jarige renner van Direct Energie eindigde in de afsluitende tijdrit als tweede. Dat was voldoende om de vrijdag veroverde leiderstrui te behouden.

De Fransman Tony Gallopin was de snelste over 11,9 kilometer in Alès. Calmejane was dertien tellen langzamer. Ook de nummer drie kwam uit Frankrijk: Pierre Latour. Gallopin werd ook tweede in het eindklassement waarin de derde plaats was voor de Deen Mads Würtz Schmidt.

Calmejane won vorig jaar nog een etappe in de Ronde van Spanje.