De organisatie heeft vrijdag de vierde etappe van de Ronde van Dubai afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden in de woestijn.

De route van de vierde rit werd donderdagmiddag al aangepast en ingekort van 172 naar 108 kilometer vanwege de verwachte harde wind. Een dag later is besloten om de hele etappe af te blazen. Veel renners wilden niet van start gaan vanwege de storm.

De koninginnenrit zou beginnen in Hatta en finishen op de Hatta Dam, na een korte klim.

De renners kwamen vrijdagochtend nog wel naar de start, maar na overleg viel het besluit terug te keren naar het hotel en niet te koersen.

"Een belangrijk moment vandaag bij de Ronde van Dubai toen de renners bij elkaar kwamen en de organisatie luisterde", schreef Movistar-renner Rory Sutherland op Twitter. "Veiligheid gaat voor alles."

Marcel Kittel, de winnaar van de eerste en de tweede etappe, blijft de leider in het algemeen klassement, met acht seconden voorsprong op Dylan Groenewegen.

Hoogtepunten derde etappe Ronde van Dubai
Hoogtepunten derde etappe Ronde van Dubai

Degenkolb

John Degenkolb was donderdag de beste in de derde rit, die al werd geteisterd door harde wind en zandstormen.

In de strijd om in de goede waaier te zitten kreeg Kittel een klap van Astana-renner Andriy Grivko, die na de etappe uit de ronde werd gezet.

De Ronde van Dubai eindigt zaterdag met een vlakke rit van 124 kilometer met start en finish in Dubai.