John Degenkolb heeft de derde etappe in de Ronde van Dubai gewonnen. De Duitser was donderdag de snelste in de massasprint.

Degenkolb, die rijdt voor Trek-Segafredo, klopte op de streep de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg en de Italiaan Sonny Colbrelli.

Kittel geen rol van betekenis spelen in de massasprint. De Duitser, die de eerste twee etappes won, behoudt wel de leiderstrui.

Hoogtepunten derde etappe Ronde van Dubai
Hoogtepunten derde etappe Ronde van Dubai

Dylan Groenewegen eindigde op de achtste plek en was daarmee de beste Nederlander. Dinsdag en woensdag eindigde de renner van Lotto-Jumbo als tweede achter Kittel. 

Vrijdag staat er een heuvelachtige rit op het porgramma in Dubai, waar zaterdag de laatste etappe wordt verreden.

Hoofdwond

De rit van donderdag ging over 200 kilometer van Dubai Marine Club naar Al Aqah en kende een onrustig verloop. Door de harde wind ontstonden er waaiers en zandstormen over de weg. Bij een handgemeen met een Astana-renner liep Marcel Kittel een bloedende hoofdwond op.

De Belg Loïc Vliegen, de Britten Mark Christian en Alex Dowsett en de Sloveen Luka Pibernik waren op dat moment al ontsnapt. Het viertal hield lang stand, maar werd kort voor de finish ingerekend door het peloton, dat inmiddels weer vrijwel compleet was. Degenkolb sprintte vervolgens naar de zege.