De eindzege in de Ronde van San Juan motiveert Bauke Mollema om nog harder te werken. De kopman van Trek-Segafredo behield zondag in de slotetappe van de Argentijnse rittenkoers de leiding in het algemeen klassement.

"Dit is mooi, ik heb nog niet zo veel meerdaagse etappewedstrijden gewonnen in mijn carrière", zegt de 30-jarige Mollema op de website van zijn ploeg.

"Ik ben blij dat ik het jaar op deze manier kan beginnen. Dit is een goed teken na de winter. Het zegt iets over mijn huidige niveau, daar ben ik erg tevreden over. Er komen dit jaar nog veel races aan. Deze zege motiveert me alleen maar meer om hard te werken in de komende weken en maanden."

Mollema hield in Argentinië stand onder zware omstandigheden. De temperatuur lag afgelopen weekend rond de 40 graden en dus werden de laatst twee ritten ingekort door de organisatie.

Hoog tempo

Omdat er nauwelijks bochten in de lokale omloop in San Juan waren, kon er wel een enorm tempo ontwikkeld worden door het peloton.

"Ik denk dat de gemiddelde snelheid op 49 kilometer per uur lag", zegt Mollema. "Het was zwaarder dan ik verwacht had. Vanaf de start lag het tempo al erg hoog."

Een aanval van Vincenzo Nibali werd door de Trek-ploeg verijdeld en daar was Mollema zijn ploeggenoten dankbaar voor. "Ik moet mijn teamgenoten echt bedanken. We waren maar met zijn vijven, maar konden de koers toch controleren. Ik ben blij dat het voorbij is.