Baanwielrenster Laurine van Riessen heeft dinsdag de overstap gemaakt naar de Britse commerciële ploeg Matrix Pro Cycling.

De 29-jarige Zuid-Hollandse voegt zich bij het succesvolle team van onder anderen de olympische kampioenen Laura Kenny en Elinor Barker.

De voormalig schaatsster, die olympisch brons won op de 1000 meter bij Vancouver 2010, wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als baanwielrenster. De Olympische Spelen van Tokio 2020 zijn haar grote doel.

Van Riessen is pas anderhalf jaar volledig gericht op het baanwielrennen. Op de Spelen in Rio was ze al op diverse onderdelen actief.

Bij de NOS liet Van Riessen weten dat ze in principe voor haar nieuwe ploeg de wereldbekerwedstrijden gaat rijden. In overleg met bondscoach René Wolff zal ze ook voor het bondsteam uitkomen. Van Riessen blijft eveneens trainen bij Wolff.

De komende jaren gaat Van Riessen als ambassadeur fungeren voor Matrix Fitness in Nederland, België en Luxemburg. Ze kent het bedrijf als sponsor van haar toenmalige schaatsploegen Team Activia en Lotto-Jumbo.