Wielrennen

Westra besloot wegens depressie punt te zetten achter wielerloopbaan

Lieuwe Westra besloot eerder deze week per direct een punt te zetten achter zijn wielerloopbaan, omdat hij kampt met een depressie. 

"Ik vind het erg jammer dat ik mijn carrière op deze wijze moet beëindigen", zo laat de 34-jarige Fries weten op zijn Facebook-pagina.

"De afgelopen maanden heb ik geprobeerd om mijn motivatie terug te vinden en mijn depressie te overwinnen, maar mede door de twee (rechts)zaken die nu lopen, kan ik het niet meer opbrengen om mij volledig te richten op mijn profcarrière."

Maandag kon zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert alleen bevestigen dat Westra stopt wegens "persoonlijke redenen". De renner zelf wilde op dat moment nog niets kwijt over de precieze oorzaak. Woensdag gaf hij alsnog een korte toelichting op zijn besluit om per direct zijn wielerloopbaan te beëindigen.

Westra gaat zich de komende tijd richten op zijn herstel en het afhandelen van zakelijke conflicten met zijn oude zaakwaarnemer en ex-zwager. "Ik hoop dat ik op deze wijze mijn depressie kan overwinnen en weer kan genieten van alles."

Twijfels

Westra vertelde afgelopen jaar al dat hij kampte met depressies. De tweevoudig Nederlands kampioen tijdrijden tekende desondanks twee maanden geleden nog een contract bij Wanty-Groupe Gobert.

Westra wist in zijn loopbaan onder meer de Ronde van Denemarken en de Driedaagse van De Panne-Koksijde te winnen. In 2014 hielp hij Astana-ploeggenoot Vicenzo Nibali naar de eindzege in de Tour de France.

Lees meer over:
Tip de redactie