Wout Poels zal komend seizoen niet als kopman fungeren voor Team Sky in een grote ronde. De 29-jarige Limburger gaat zich waarschijnlijk richten op de Ardennen-klassiekers en de Tour de France, waar hij kopman Chris Froome zal bijstaan.

Poels sprak de afgelopen maanden regelmatig de ambitie uit om de Britse ploeg te leiden als kopman in een grote ronde, zoals de Giro d'Italia of de Vuelta a España.

"Dat had ik wel gevraagd, maar helaas. Dat is ook het enige nadeel aan het rijden voor een grote ploeg als Sky", aldus Poels dinsdag tegen de NOS.

Net als in voorgaande jaren zal de Nederlander waarschijnlijk tijdens de Tour de France kopman Froome ondersteunen. De Brit kan de Ronde van Frankrijk voor het derde jaar op rij en de vierde keer in totaal op zijn naam schrijven.

Ronde van Valencia

Het seizoen van Poels begint in februari met de Ronde van Valencia. De klimmer van Sky verwacht daarna Parijs-Nice, de klassiekers en de Ronde van Zwitserland te rijden. Ook deelname aan de Vuelta is nog een optie.

Poels rijdt sinds 2015 voor Team Sky, nadat hij eerder uitkwam voor Vacansoleil-DCM en Omega Pharma-QuickStep. Eind september verlengde hij zijn contract bij de Britse ploeg tot en met 2019.

In april van dit jaar wist Poels de Waalse klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven.