Elis Ligtlee laat komend weekeinde toch verstek gaan bij de NK baanwielrennen. De olympisch kampioene op de keirin heeft nog te veel last van de knieklachten die haar al voor de Spelen in Rio de Janeiro teisterden.

"Helaas moet ik afzien van deelname aan de NK baanwielrennen van het aankomende weekend", schrijft Ligtlee op haar website.

"Ondanks dat het steeds beter leek te gaan, heb ik een terugval gehad met mijn blessure. Hierdoor heb ik moeten besluiten om een stap terug te doen en niet deel te nemen aan de NK. Nu focussen op herstel en proberen om zo snel mogelijk weer fit te worden."

Maandag kondigde de organisatie nog aan dat Ligtlee het komend weekeinde op de sprintonderdelen zou opnemen tegen drievoudig nationaal kampioene Laurine van Riessen.

Apeldoorn

Ligtlee moest in oktober ook al afzeggen voor de EK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines, net als vorige maand bij de wereldbekerwedstrijden in Apeldoorn.

De 22-jarige renster uit Deventer won afgelopen zomer olympisch goud op het onderdeel keirin. Destijds had ze ook al last van haar knie, maar wist ze de pijn te verbijten. Ze reed geen wedstrijden meer sinds haar winst in Rio.

Het Omnisport in Apeldoorn is vanaf vrijdag het decor voor de NK. De titelstrijd duurt tot en met zondag.