Joaquim Rodriguez (37) stopt alsnog met wielrennen

Joaquim Rodriguez heeft vrijdag alsnog besloten om zijn wielercarrière te beëindigen. De 37-jarige Spanjaard liet in oktober nog weten dat hij toch doorgaat, nadat hij eerder aangaf te stoppen.

Rodriguez meldde in juli in dienst van Katusha dat hij bezig was aan zijn laatste jaar als wielerprof, maar ging twee maanden geleden toch in op een aanbieding van de nieuwe ploeg Bahrain-Merida.

Nog voor het begin van het nieuwe seizoen kwam de Spanjaard terug op zijn besluit. "Het was een moeilijke beslissing", liet hij weten.

"Maar ik denk dat het beter is niet terug te komen als ik er niet zeker van ben dat ik op het hoogste niveau kan meedoen. Ik ben mentaal en fysiek niet honderd procent klaar voor een terugkeer."

Technische staf

'Purito' blijft wel actief bij Bahrain-Merida. Hij gaat aan de slag als lid van de technische staf bij de nieuwe World Tour-formatie, waarvoor onder anderen Vincenzo Nibali zal uitkomen.

Rodriguez boekte afgelopen jaar geen enkele overwinning, iets wat hem sinds 2005 niet was gebeurd. Tijdens de eerste rustdag in de Tour de France kondigde hij aan om aan het einde van dit jaar te stoppen.

Vorig jaar won Rodriguez nog twee etappes in de Tour en in 2013 werd hij derde in het eindklassement.

Vuelta

In de Giro d'Italia eindigde hij in 2012 als tweede en in de Vuelta a España stond hij driemaal op het podium: tweede in 2015 en derde in 2010 en 2012. In totaal boekte hij veertien ritzeges in de drie grote rondes.

In 2012 en 2013 schreef 'Purito' het eindklassement van de World Tour op zijn naam en in 2013 veroverde hij zilver bij het WK op de weg.

Rodriguez won ook de (semi)klassiekers Ronde van Lombardije (2012 en 2013) en de Waalse Pijl (2012). Op zijn palmares staan verder het eindklassement van de Ronde van Catalonië van 2010 en 2014 en de Ronde van het Baskenland van 2015.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie