Wielrennen

Coach sluit niet uit dat Wiggins doorgaat tot Spelen van 2020

Heiko Salzwedel, de coach van de Britse ploegenachtervolging, sluit niet uit dat Bradley Wiggins over vier jaar op 40-jarige leeftijd nog zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

"Er is altijd een plekje voor hem", vertelt Salzwedel donderdag aan Cyclingnews. "Ik geloof dat Wiggins nog heel veel in het vat heeft zitten. Als hij er toe bereid is, dan kan hij nog een paar jaar door. Ik houd de deur altijd open voor hem."

Wiggins behaalde afgelopen zomer in Rio de Janeiro op de ploegenachtervolging zijn vijfde gouden olympische medaille. Na zijn overwinning was hij ervan overtuigd dat hij zou stoppen met baanwielrennen. In 2014 nam de oud-Tourwinnaar al afscheid als wegrenner.

Begin deze maand maakte de Britse wielerbond bekend dat Wiggins behoort tot de baanploeg voor het komende jaar.

"Hij kan doorgaan met de ploegenachtervolging en de koppelkoers", aldus de Duitse coach. "Ik sluit niet uit dat hij mee zal doen aan de Olympische Spelen van 2020. Voor mij is leeftijd geen probleem. Het draait om de prestaties. Door de jaren heen heeft hij heel veel uithoudingsvermogen opgebouwd, dus hij is altijd welkom."

WK 2017

Volgend jaar vindt het WK baanwielrennen plaats in Hongkong, maar het lijkt erop dat Wiggins daar niet actief zal zijn.

"Ik zie hem niet als een optie voor de komende wereldkampioenschapen, maar wel voor die in 2018. Op dit moment geniet hij van zijn afscheidstour en het feit dat hij even gestopt is. Ik wil hem graag wat tijd geven om na te denken over zijn situatie en wat hij wil doen."

Lees meer over:
Tip de redactie