René Wolff blijft in ieder geval tot de Olympische Spelen over vier jaar in Tokio bondscoach van de baanwielrenners, zo meldt de wielerbond KNWU donderdag.

De KNWU deed lang over de contractverlenging van de Duitse coach, wat tot forse kritiek leidde van enkele baanwielrenners. De bond heeft nu alsnog besloten de verbintenis van Wolff te verlengen.

"Ik heb onlangs een fout gemaakt door in de media interne zaken te benoemen die niet in de media thuishoren", zegt Wolff in het persbericht van de KNWU. "Ook zijn er door 'mijn' atleten uitspraken gedaan die niet kloppen. Dat heeft het verhaal een onjuiste en verkeerde wending gegeven''

Wolff is sinds 2010 bondscoach. Op de Spelen afgelopen zomer in Rio de Janeiro boekte hij een groot succes met Elis Ligtlee, die goud pakte op de keirin. Bij de mannen was er op dat onderdeel zilver voor Matthijs Büchli.

Gunnewijk

De KNWU maakte donderdag tevens bekend dat voormalig wielrenster Loes Gunnewijk bondscoach wordt van de juniores op de weg. Bas de Bever blijft bondscoach van de BMX'ers.

Al eerder werd bekend dat Thorwald Veneberg, voorheen technisch directeur KNWU, de rol van Johan Lammerts overneemt als bondscoach wegwielrennen.