Bradley Wiggins (36) heeft zondag bij zijn mogelijke afscheid van de wielersport samen met Mark Cavendish de zesdaagse van Gent gewonnen.

Het succesvolle Britse duo Wiggins en Cavendish pakte in het Kuipke in de slotfase van de afsluitende koppelkoers een ronde voorsprong en verwees daardoor de Belgen Moreno De Pauw en Kenny De Ketele naar de tweede plaats.

Iljo Keisse eindigde samen met de olympisch kampioen op het omnium Elia Viviani op de derde plaats in Gent. Nick Stöpler was de beste Nederlander. Hij werd achtste samen met de Zwitser Tristan Marguet.

Wiggins, die in 1999 debuteerde in de zesdaagse van Gent, won de wedstrijd eerder in 2003 met de Belg Matthew Gilmore. Cavendish werd in 2014 tweede met Keisse.

Stoppen

Wiggins kondigde in augustus bij de Olympisch Spelen in Rio de Janeiro aan dat hij bij de zesdaagse in zijn geboorteplaats zijn laatste koersmeters zou gaan rijden.

De Tourwinnaar van 2012, die in Rio voor de vijfde keer olympisch kampioen werd, krabbelde vorige maand bij de zesdaagse van Londen een beetje terug. "Ik geniet nog steeds van koersen, dus ik weet nu nog niet wat ik ga doen in 2017."

Wiggins bleef zondag direct na de koppelkoers wederom vaag over zijn toekomst. "Ik weet nog niet of ik blijf koersen", zei hij in gesprek met Sporza.

"Ik heb nog heel goede benen, dus ik wil niet aankondigen dat ik honderd procent zeker ga stoppen en dan volgende week iets anders vertellen. Dit was zeker mijn laatste race met Mark Cavendish, maar misschien niet als individu. Ik wil nu vooral genieten van deze zege."