Kirsten Wild en Nina Kessler hebben zondag bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen brons veroverd op de koppelkoers.

Het was voor het eerst dat de vrouwen op dit onderdeel streden om een Europese titel. Die ging naar de Belgische rensters Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky. Het zilver was voor de Britse vrouwen: Emily Kay en Emily Nelson.

Voor Wild betekende het haar vijfde medaille bij de EK op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze begon het toernooi woensdag met goud op de afvalkoers en pakte later nog goud op de puntenkoers, brons op het onderdeel scratch en zaterdag zilver op het omnium.

Een week geleden sprintte de 34-jarige Zwolse nog naar zilver bij het WK op de weg in Qatar.

Op het onderdeel keirin kwamen de Nederlandse sprinters niet door de eerste ronde. Roy van den Berg, zaterdag nog goed voor zilver op de sprint, en Carlo Cesar wisten zich ook niet via de herkansingen te plaatsen voor de halve finales.

Pieters/Stroetinga

Roy Pieters en Wim Stroetinga eindigden later zondag op het onderdeel koppelkoers als negende. De winst op het slotonderdeel was voor de Spanjaarden Sebastian Mora en Albert Torres. Dat koppel sprokkelde 51 punten bij elkaar.

Frankrijk (Kneisky/Thomas) en België (De Ketele/De Pauw) bleven het dichtst in de buurt en verdienden respectievelijk zilver en brons.

Nederland won in totaal acht medailles: twee gouden, beide voor Wild, drie zilveren en drie bronzen.