Wielrennen

Wild had ondanks korte voorbereiding al op goud gehoopt

Een zeer korte voorbereiding op de EK baanwielrennen heeft Kirsten Wild niet dwarsgezeten. De 34-jarige Twentse pakte woensdag de eerste gouden medaille voor Nederland.

"Ik had hier op gehoopt", zei Wild, die vorige week nog als tweede eindigde bij de wegwedstrijd van de WK in Qatar. Op de afvalkoers bleek ze op de wielerbaan in Saint-Quentin-en-Yvelines de beste.

"Ik heb natuurlijk nauwelijks tijd gehad om me echt voor te bereiden. Ik ben maandag hier gearriveerd en heb dinsdag kort kunnen trainen op de baan. Ik was heel benieuwd wat de eerste dag zou brengen, maar eigenlijk ging het wel heel goed", meldde ze op de website van de wielerbond.

Wild komt later op het toernooi nog onder meer in actie op de scratch. Op dat onderdeel werd ze vorig jaar wereldkampioene. Ook op het omnium, dat dit jaar een aantal andere onderdelen telt, is Wild present.

Omnium-nieuwe-stijl

"Ik ben benieuwd hoe het gaat op het omnium-nieuwe-stijl dat hier voor het eerst in deze vorm verreden wordt. In ieder geval is die eerste titel binnen en dat telt ook voor mij."

Wim Stroetinga greep woensdag brons op de scratch. Hij moest de Zwitser Gael Suter en de Pool Adrian Teklinski voorlaten.

"Ik ben tevreden met dit resultaat. Er waren twee mannen weg gereden uit het peloton en ik won daarachter de sprint van het peloton. Zo haal ik weer eens een internationale medaille."

Tip de redactie