Wielrennen

Deen Egholm soleert naar wereldtitel bij junioren mannen

De Deen Jakob Egholm heeft vrijdag goud veroverd bij de wegwedstrijd voor junioren bij de WK wielrennen in Qatar.

De 18-jarige Egholm kwam na 135 kilometer solo over de meet in Doha. Zijn landgenoot Julius Johansen en de Fransman Alexys Brunel reden lange tijd achter Egholm, maar zij werd in de laatste kilometers teruggepakt.

De Duitser Niklas Märkl (zilver) en de Zwitser Reto Muller (brons) sprintten zeven seconden achter Egholm naar een medaille. Beste Nederlander was Ide Schelling op de zevende plaats.

De 18-jarige Schelling maakte deel uit van een grote kopgroep, waaruit Egholm, Brunel en Johansen wisten weg te vluchten. Nils Eekhoff finishte als 22e op 1.45 van de winnaar. Lars van de Berg werd 48e, Jarno Mobach 99e, Daan Hoole 106e en Dennis van der Horst kwam als 109e over de streep.

Vrouwen

Eerder op vrijdag werd de wegwedstrijd junioren bij de vrouwen verreden. De Italiaanse Elisa Balsamo sprintte naar goud. De Amerikaanse Skylar Schneider pakte zilver en het brons was voor de Noorse Susanne Andersen.

Dit weekend staan er nog twee wedstrijden op het programma in Qatar. Zaterdag is de wegwedstrijd voor vrouwen met de Nederlanders Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann, Amy Pieters, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten en drievoudig wereldkampioene Marianne Vos.

Bij de wegwedstrijd voor mannen starten zondag de Nederlanders Niki Terpstra, Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Tom Dumoulin, Jos van Emden, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Koen de Kort en Tom Leezer.

Lees meer over:
Tip de redactie