Wielrennen

Italiaanse Balsamo sprint naar wereldtitel bij junioren vrouwen

De Italiaanse Elisa Balsamo heeft vrijdag goud veroverd bij de wegwedstrijd voor junioren bij de WK in Qatar.

De 18-jarige Balsamo was na 74 kilometer de snelste in de sprint van een grote groep rensters, onder wie drie Nederlanders.

De Italiaans kampioene klopte de Amerikaanse Skylar Schneider, die zilver pakte. Het brons was voor de Noorse Susanne Andersen. Eerder dit jaar werd Balsamo tweede bij de Europese kampioenschappen.

Karlijn Swinkels, die maandag de werelditel pakte in de tijdrit, was vrijdag in Doha de beste Nederlandse op de elfde plaats. Maaike Boogaard werd vijftiende en Fleur Nagengast zestiende. Arianna Pruisscher en Nicole Steigenga konden niet met de besten mee en eindigden niet in de grote voorste groep.

Terpstra

Later op vrijdag werd ook bij de mannen de wegwedstrijd voor junioren verreden. De Deen Jakob Egholm soleerde naar goud. Het zilver was voor de Duitser Niklas Märkl en de Zwitser Reto Muller pakte brons. 

Komend weekend staan er nog twee wedstrijden op het programma in Qatar. Zaterdag is de wegwedstrijd voor vrouwen met de Nederlanders Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann, Amy Pieters, Kirsten Wild en Annemiek van Vleuten en drievoudig wereldkampioene Marianne Vos.

Bij de wegwedstrijd voor mannen starten zondag de Nederlanders Niki Terpstra, Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Tom Dumoulin, Jos van Emden, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle, Koen de Kort en Tom Leezer.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie