Wielrennen

Vos verwacht massasprint bij WK wielrennen

Marianne Vos houdt er ernstig rekening mee dat de vrouwenwegwedstrijd bij de WK wielrennen in Qatar uitdraait op een massasprint. 

"Het lijkt erop dat het die kant zal opgaan. Al zou het voor ons goed zijn als het echt een zware koers kan worden. We hebben daar de rensters voor", zegt de Brabantse oud-wereldkampioene (2006, 2012 en 2013) over de 134,5 kilometer lange wegrace van zaterdag.

"Ook Kirsten Wild, de echte sprintster in ons team, kan dat aan. Natuurlijk hebben we het niet volledig zelf in de hand of het een slijtageslag wordt, maar dat is zeker onze insteek."

Met Wild beschikt de Nederlandse ploeg over een geroutineerde renster die in Qatar goede resultaten behaalde. Ze zegevierde al vier keer in het eindklassement van de Ronde van Qatar en won in die ronde tien ritten in vijf edities.

"Je kunt inderdaad zeggen dat het wielrennen me hier wel ligt’’, erkent de Overijsselse, die op de dag van de wedstrijd haar 34e verjaardag viert. "Ik heb er vertrouwen in. De omstandigheden zijn me bekend, ik kan er aardig mee overweg en volgens mij zit het met m’n sprint ook wel goed."

De vrouwenwedstrijd begint zaterdag om 11.45 uur. Behalve Vos en Wild verschijnen namens Nederland olympisch kampioene Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann en Amy Pieters aan de start in Doha.

Lees meer over:
Tip de redactie