Alpecin trekt zich terug als sponsor van de wielerploeg van Giant en gaat per 1 januari 2017 in zee met de Russische equipe Katusha.

Met ingang van het nieuwe wielerseizoen gaat het vanwege het dopingverleden niet onomstreden Katusha door het leven als Katusha-Alpecin.

Dat maakte het Duitse shampoomerk dinsdag bekend op een persconferentie. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht. Alpecin verbond zich aan Giant toen de Duitse toppers Marcel Kittel en John Degenkolb daar onder contract stonden.

Door de samenwerking aan te gaan met Katusha rijdt er volgend jaar opnieuw een grote Duitse renner met de naam van het shampoomerk op de borst. Tijdritspecialist Tony Martin maakt na dit wielerjaar de overstap van Etixx-QuickStep.

Sunweb

Fietsfabrikant Giant en ploegbaas Iwan Spekenbrink hadden al ingespeeld op het vertrek van Alpecin door touroperator Sunweb op de eerste rustdag van de Tour de France te presenteren als nieuwe hoofdsponsor.

Alpecin was sinds 2015 co-sponsor en naamgever van de Duitse formatie, waar onder anderen Tom Dumoulin en de ervaren Laurens ten Dam voor koersen.

Daarvoor heette de ploeg, die tot 2015 met een Nederlandse licentie reed, Skil-Shimano (2006-2011), Argos-Shimano (2012-2013) en Giant-Shimano (2014).