Bij Lotto-Jumbo werd de vijfde plaats op de ploegentijdrit bij de WK wielrennen met enige tevredenheid becommentarieerd.

"We hadden stiekem op meer gehoopt, maar beseffen wel dat dit onderdeel ons steeds beter afgaat'', zei ploegleider Mathieu Heijboer zondag op de website van het Nederlandse team.

Het verschil met een podiumplaats was achttien seconden, nummer vier Team Sky was nog geen tel sneller. "Ons doel was eigenlijk het podium en dan is achttien seconden een groot gat'', vond Jos van Emden.

"Maar dat maakt het ook een duidelijk verschil. Dat we op minder dan een seconde op Sky vijfde worden maakt dan niks uit. Als het verschil met een podiumplek zo klein was zou het zuurder zijn geweest.''

Gat

Heijboer voelde geen enorme blijdschap, maar ook geen grote teleurstelling: "We wisten dat de plekken buiten de top twee zwaar bevochten zouden worden. We hadden zomaar zesde of zevende kunnen worden."

"Het verschil met het podium is duidelijk. Het gat met de wereldtop is er nog steeds, maar we zijn wel weer beter geworden. Het was dit jaar geen reuzensprong naar het podium, maar een vijfde plaats is in mijn ogen een goede prestatie.''