Moreno Hofland zet zijn loopbaan voort bij Lotto Soudal. De sprinter komt over van Lotto-Jumbo en heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Belgische World Tour-ploeg

De 25-jarige Hofland wil zich volgend seizoen naar eigen zeggen meer op de Vlaamse koersen richten.

"Moreno kan zeker een positie innemen in de sprinttrein van André Greipel", aldus Marc Sergeant, de manager van Lotto Soudal, op de website van de ploeg. "Greg Henderson is er volgend jaar niet meer bij en Moreno zou een goede opvolger kunnen zijn."

"Aan de andere kant is Moreno nog jong en heeft hij de ambitie om zelf te winnen. Die kans gaan we hem ook geven. Er zijn veel wedstrijden waarin we aantreden zonder Greipel. Voor die koersen kunnen we al rekenen op een aantal snelle mannen, maar een extra sprinter als Moreno is zeker welkom."

Hofland doorliep de jeugdopleiding van Rabobank en maakte in 2013 zijn debuut als prof namens Belkin Pro Cycling, dat later opging in Lotto-Jumbo. In 2014 won hij een etappe in Parijs-Nice en werd hij tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Uitdaging

Hofland reageert verheugd op zijn overstap. De sprinter zegt toe te zijn aan een nieuwe impuls in zijn loopbaan.

"Ik rijd momenteel al acht jaar bij hetzelfde team: eerst drie jaar bij de opleidingsploeg en daarna ben ik doorgestroomd naar het profteam. Ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving."