Team Sky is zich van geen kwaad bewust en maakt zich absoluut geen zorgen over het onderzoek dat het Britse antidopingbureau UKAD heeft ingesteld naar de wielerploeg en oud-renner Bradley Wiggins.

Aanleiding voor het onderzoek van UKAD is een "medisch pakketje" voor Wiggins dat in de teambus van Sky werd afgeleverd aan de vooravond van de Tour de France van 2011.

"Wij staan achter dit onderzoek omdat we ervan overtuigd zijn dat er geen regels zijn overtreden", meldt Team Sky in een verklaring op Twitter. "Wij nemen de aanklachten serieus en verlenen onze volledige medewerking."

De Britse equipe hoopt dat het onderzoek zo grondig mogelijk uitgevoerd wordt en zo snel mogelijk afgerond kan worden. "Team Sky houdt zich aan de reglementen. Wij streven naar een schone competitie en willen dat iedereen weet dat wij daar honderd procent achter staan."

Triamcinolon

Wiggins ligt sinds de onthullingen van het hackerscollectief Fancy Bears behoorlijk onder vuur. Uit zijn medische gegevens bleek dat de 36-jarige Brit vanwege astma en allergieën met toestemming van de autoriteiten het verboden middel triamcinolon gebruikte.

De Tourwinnaar van 2012, teambaas Dave Brailsford en de medische staf van Sky zullen binnenkort gehoord worden door UKAD.