Annemiek van Vleuten komt ook komend wielerseizoen uit voor Orica-AIS. De 33-jarige Nederlandse reed dit jaar voor het eerst bij de Australische formatie.

In dienst van Orica won ze dit seizoen enkele koersen en werd ze in Goeree-Overflakkee Nederlands kampioen tijdrijden.

"Mijn eerst jaar bij Orica was een geweldige ervaring. De professionaliteit en de sfeer passen bij mijn motivatie en de manier waarop ik mijn doelen wil bereiken", aldus Van Vleuten.

"Eén van mijn beste ervaringen in 2016 was mijn voorbereiding op het Nederlands kampioenschap tijdrijden met hulp van mechanicien Pat Ryan. Ik won met een gemiddelde snelheid van 48,2 kilometer per uur. Ik had nooit gedacht zo snel te zijn."

Van Vleuten verruilde het Zwitserse Bigla Pro Cycling Team vorig jaar voor Orica-AIS. In de twee jaar daarvoor reed ze voor Rabobank-Liv.

Val

In augustus kwam Van Vleuten tijdens de olympische wegrace in Rio de Janeiro in winnende positie zwaar ten val, waarbij ze een hersenschudding en drie fractuurtjes in haar wervelkolom opliep.

Een maand geleden maakte ze haar rentree in de proloog in de Ronde van België. Die koers won ze direct. Twee dagen later schreef ze de laatste rit en daarmee de rittenkoers op haar naam.

Video: Van Vleuten crasht tijdens wegrace in Rio

Van Vleuten moet lang op hulp wachten na crash wegwedstrijd
Van Vleuten moet lang op hulp wachten na crash wegwedstrijd