Arnaud Démare heeft dinsdag Ramon Sinkeldam afgelost als winnaar van de Memorial Frank Vandenbroucke. De Fransman kwam net iets eerder over de eindstreep dan Zdenek Stybar.

De 25-jarige Démare ging al vroeg aan voor een sprint en kon alleen maar gevolgd worden door Stybar, die de Belgische eendagskoers twee jaar geleden nog op zijn naam schreef.

Jürgen Roelandts completeerde het podium. De Belg van Lotto Soudal gaf twee seconden toe op de Franse winnaar (FDJ) en de Tsjech van Etixx-QuikStep.

De Memorial Frank Vandenbroucke, voorheen bekend als Binche-Doornik-Binche, werd gekleurd door een lange vlucht van Lars Bak en Vegard Stake Laengen. Het duo reed een maximale voorsprong van zeven minuten bij elkaar, maar werd op een kilometer of vijftien van de meet ingerekend.

Op de kasseienstrook in de slotkilometer plaatste eerst de Belgische olympisch kampioen Greg Van Avermaet een demarrage, maar daarna sloeg Démare toe. Jesper Asselman (Roompot-Oranje Peloton) werd zestiende en was op vier tellen de beste Nederlander.

Eerder dit jaar was Démare ook al de beste in de eerste grote voorjaarsklassieker Milaan-San Remo.