Dylan Groenewegen heeft zondag in het Belgische Doornik de Eurometropole Tour gewonnen. Voor de 23-jarige sprinter van Lotto-Jumbo was het al de elfde overwinning van het seizoen.

Groenewegen hield in een tumultueuze sprint de Belgen Oliver Naesen en Tom Boonen achter zich, die respectievelijk als tweede en derde over de eindstreep kwamen.

Naesen beklaagde zich na de rit bij de jury omdat Groenewegen hem in volle sprint gehinderd zou hebben, maar vond geen gehoor. Beiden maakten deel uit van een kopgroep van achttien renners, die vroeg in koers was ontstaan. Die groep viel uiteen waarna negen leiders aan de slotronde begonnen.

Naesen, Yves Lampaert en Maarten Wynants gingen ervandoor. Nadat achter hen een samensmelting had plaatsgevonden werd het drietal in de laatste meters achterhaald en won Groenewegen, tot onvrede van Naesen.

"Ik wilde hem passeren, maar hij reed mij de dranghekken in", mopperde de Belg. Ook Boonen had ingrijpen van de jury verwacht. "Je hoeft niet heel geleerd te zijn om te zien dat Naesen werd gehinderd. Dit is niet correct."

WK

Groenewegen was zich van geen kwaad bewust. "Ik moest in de sprint wel van mijn lijn afwijken om die kopgroep in te halen, maar ik denk niet dat ik iets verkeerds deed", zei hij.

In Doornik bereidde Groenwegen zich voor op het WK op de weg, dat over twee weken wordt verreden in Qatar. De Amsterdammer is daar één van de pijlers binnen de Nederlandse ploeg.

De Eurometropole Tour was tot en met vorig jaar een meerdaagse rittenkoers. Sinds dit jaar bestaat de wedstrijd uit één etappe.