Wielrennen

Poels verlengt contract bij Team Sky met drie jaar

Wout Poels rijdt tot en met 2019 voor Team Sky. De 28-jarige Limburger heeft vrijdag zijn contract bij de Britse formatie met drie seizoenen verlengd.

"Ik ben heel erg blij", reageert Poels op de site van Team Sky. "Dat het een contract voor drie jaar is, geeft aan de dat het team veel vertrouwen in me heeft. Het was geen lastige beslissing om te blijven. Ik heb het hier de laatste twee jaar erg naar mijn zin gehad."

De klimmer rijdt sinds 2015 voor Team Sky, nadat hij eerder uitkwam voor Vacansoleil-DCM en Omega Pharma-QuickStep. Dit jaar en vorig jaar was hij een belangrijke schakel in de ploeg die Chris Froome aan zijn tweede en derde Tourzege hielp.

Poels was dit jaar zelf ook zeer succesvol. In april schreef hij Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam, de eerste klassiekerzege voor Team Sky. Ook won de Nederlander twee ritten en het klassement in de Ronde van Valencia, een rit in de Ronde van Catalonië en een etappe in de Ronde van Groot-Brittannië.

Kopman

Poels herhaalt vrijdag dat hij volgend jaar graag zelf kopman zou zijn in een grote ronde. Aangezien Froome de onbetwiste leider is voor de Tour, zou het om de Ronde van Italië of de Ronde van Spanje moeten gaan.

"Het zou heel mooi zijn als ik een kans krijg om voor mezelf te rijden in de Giro of de Vuelta. Dat is echt een doel voor mij, dus ik hoop dat ik de kans krijg en 'm pak. Daarnaast wil ik vooral koersen blijven winnen, meer dan dit jaar."

De Limburger geeft aan dat hij zich meer dan thuisvoelt bij Team Sky. "Ik voel me hier zeer comfortabel, dat moet ook om jezelf te kunnen zijn. Dat is heel mooi, want buitenstaanders denken soms dat dit team heel strikt is."

Poels is zaterdag de kopman van zijn ploeg in de Ronde van Lombardije, de laatste World Tour-koers van 2016.

Lees meer over:
Tip de redactie