Miguel Angel Lopez heeft woensdag in de Italiaanse semiklassieker Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De 22-jarige Colombiaan troefde in de lastige laatste kilometer zijn vluchtgenoot Michael Woods af.

Rigoberto Uran eindigde op veertien seconden als derde op de slotklim naar de Superga. Daniel Moreno werd vierde, voor Diego Ulissi en Fabio Aru.

Sam Oomen liet zich ook nog even van voren zien op de slotklim van 4,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1, maar de 21-jarige Nederlander van Giant-Alpecin wist niet in de top tien te finishen.

Milaan-Turijn geldt als voorbereiding op de Ronde van Lombardije, de laatste World Tour-koers van het jaar die zaterdag op het programma staat in Italië.

Lopez brak dit jaar echt door met de eindzege in de Ronde van Zwitserland. De renner van Astana was ook de beste in een rit in de Ronde van Langkawi en een rit in de Ronde van San Luis.

"Ik draag deze overwinning op aan mijn gevallen teamgenoot Michele Scarponi", zei de winnaar. "Deze zege dank ik aan het hele team. Ik had niet verwacht hier te winnen, het is prachtig."

Malori

Voor de Italiaan Adriano Malori verliep de koers minder prettig. De tijdrijder van Movistar ging hard onderuit en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft een sleutelbeen gebroken, waardoor zijn seizoen voorbij is.

Malori was pas sinds 9 september terug in koers na een zware val in de vijfde etappe van de Ronde van San Luis in januari, waarbij hij een schedelbreuk opliep.

De Italiaan viel toen met 65 kilometer per uur met zijn gezicht op het asfalt en werd zelfs in een kunstmatige coma gehouden. Na een revalidatieperiode van zeven maanden, keerde hij terug in het peloton.