Tom Boonen heeft donderdag op moeten geven in de vierde etappe van de Eneco Tour. De 35-jarige Belg kwam na vijftig kilometer koers ten val en besloot direct af te stappen.

Boonen werd voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad werd daar gesconstateerd dat de sprinter geen breuken heeft opgelopen.

"Tom was aan het eten tijdens de beginkilometers van de vierde etappe en moet met zijn voorwiel in een put van het wegdek terechtgekomen zijn. Daardoor sloeg zijn voorwiel weg en kwam hij ten val", aldus manager Patrick Lefevere van Etixx-Quick Step.

"Aangezien hij zich heel duizelig voelde werd onmiddellijk besloten hem naar het ziekenhuis af te voeren voor nadere controle."

WK

Boonen wilde zich in de Eneco Tour voorbereiden op de WK, die volgende maand in Qatar worden gehouden. De wegwedstrijd is op zondag 16 oktober.

De Vlaming, die na het voorjaar van 2017 afscheid zal nemen als wielrennen, werd in 2005 wereldkampioen in Madrid.

Het peloton reed donderdag in de Eneco Tour een etappe van 201,4 kilometer van Aalter naar Sint-Pieters-Leeuw die werd gewonnen door Peter Sagan. Onderweg lagen enkele klimmetjes die bekend zijn uit de Brabantse Pijl.